Kerékpározás

Balatonfüred-Tihany kerékpár túra:

Forrás

A Balatonfüred – Tihany kerékpártúra hossza 21 Km. Az útvonal szintemelkedése 150 m, szintideje 2 Óra, nehézsége Könnyű (Családi). Az útvonal Magyarország területén található.

A Balaton Bike Fest kerékpáros túrája.

A 21 km -es túra kifejezetten a családoknak, bámészkodóknak szól, valamint nyeregbe pattanhatnak a versenyzők családtagjai, hogy belekóstoljanak ebbe a gyönyörű sportba.

tyc-balatonfured-tihany-kerekpar-tura

Az útvonalról

Balatonfüredről indulunk a Tagore sétány végétől (lásd térkép). Majd a kerékpárúton haladunk a főút mellett és a felmászunk a belső út mellett frissen épült kerékpárúton Tihany szívébe, az Apátsághoz. Itt megtekintjük a panorámát és legurulunk a komphoz, ahol megfordulva a part melletti úton visszakerekezünk Füredre, ahol némi frissítő mellett kipihenjük ezt a nem túl megerőltető kirándulást.

Balaton kör: 204 km

Forrás

A Balatoni kerékpárút egy kerékpárútrendszer, ami a Balaton körül húzódik, általa kerülhető meg a tó biztonságosan kerékpárral, ezért Balatoni bringakörútnak is nevezik. Több kiegészítőszakasszal is rendelkezik. A Balatoni kerékpárút néhol kiépített kerékpárút, máshol kerékpározásra is alkalmas közútból áll. A teljes hossza valamivel több, mint 200 km.

A Balatoni kerékpárút 1993-ban kezdett el kiépülni, de nem egységesen, mivel a Balatont érintő három megyén, Zala, Veszprém és Somogy megyén, valamint számos településen halad keresztül, ezért az egyes szakaszok is különböző kialakításúak, amiket a különböző önkormányzatok különböző időszakokban, a helyi körülmények és adottságok adta feltételek mellett alakítottak ki, de nagyjából 2002-re már kerékpározhatóvá vált, amit azóta is fejlesztenek az adott anyagi és egyéb lehetőségekhez képest. A kerékpárút megépüléséhez és fejlesztéséhez számos elnyert támogatás is hozzájárult.

A Balatoni kerékpárút alapvetően a Balaton partját követi, néhol közel hozzá, máskor távolabb. A kerékpárutat bizonyos helyeken kiépített kerékpárút teszi ki, főleg a tó Északi partján, más részei viszont a települések közútjain, utcáin, mellékútjain találhatóak, jellemzően a jobban beépített területeken, mint a tó Déli partján. A kerékpárutat ezeken a részeken táblákkal is jelzik a jobb tájékozódás végett, ahol az egyes települések közti távolságokat is feltüntetik.

Az útvonal

Ha meg van a kiindulási pont, akkor célszerű napi 70-80 km-rel számolva elosztani a távokat, így látjuk, hogy hol kell majd szállást keresni.

ÁRKALKULÁCIÓ & FOGLALÁS

Állítsa össze egyedi ajánlatát! Kalkulálja ki és foglalja le pihenését online, azonnali visszaigazolással, pár lépésben, alig 2 perc alatt!

ÁRKALKULÁCIÓ

AJÁNLATKÉRÉS

Kérje ajánlatunkat egyszerűen pár pillanat alatt! Legkésőbb 24 órán belül elküldjük Önnek személyre szabott árajánlatunkat!

AJÁNLATKÉRÉS