Séf

Chef Varga Dániel

Bemutatkozásommal betekintést szeretnék adni az alkotó, különc és színes gasztronómiai világomba!
Még gyermekként találkoztam a főzés szeretetével, mely meghatározta az egész életem.
Az ételkészítés filozofikus és minden érzéki hatásra ható szenvedélyes szeretetét nagymamám tanításának köszönhetem. A múlt ízeit és élményeit mind megőriztem az emlékezetemben úgy, mint a barackos gombóc fahéjas, lisztes illatát, vagy a savanyúságok fanyar, de mégis fűszeres édeskés ízét és persze a precizitást, ahogy például a cérnametélt készült.

Roppant szerencsésnek mondhatom magam, hisz szenvedélyemmé vált a hivatásom. Folyamatosan fejlesztem magam tanulással, rengeteg kísérletezéssel és a harmóniára törekedve alkotom meg minden receptemet. Ízek, textúrák, illatok és egy csipet szeretet! Tanulásom eszközeként a magyar konyha alapreceptjeit tanulmányoztam évekig, így egyre behatóbban foglalkoztatott a konyhakémia- és fizika. Dolgoztam olasz chefekkel és csodáltam ragaszkodásuk az alapanyagok minőségéhez és szeretetéhez, ezáltal elsajátítottam autentikus recepteket is. A Rustico étteremben konyhafőnökként kísérleteztem az olasz és magyar konyha fúziójával. Különleges felkérésre öt évig éltem és dolgoztam Ázsiában Koh Samui szigetén, ahol a Mantra Samui Boutique Resort executive konyhafőnökeként sikert sikerre értünk el csapatommal. Hazaköltözésem után a Dél-amerikai autentikus konyhatechnológia és az ázsiai színes alapanyagok harmonizálását ötvözve készítettem ételeimet a KNRDY étterem konyhafőnökeként. Szellemiségem tovább teljesedett az önellátóság és a kreativitás jegyében életem egy újabb állomásán a Natura Hill Zebegényben, (ahol megvalósítottam az egyéniségem.)
Hatalmas ugrás és lehetőségként egy befektetői csoport kérésére megszületett szakmai életem gyermeke az AUM étterem, mellyel berobbantunk a budapesti gasztronómia elitjébe a kísérletező és néha pimasz, progresszív ázsiai vendéglátásunkkal. Hitvallásunk azt tanítja, hogy az étkezés komplexebb a fogyasztásnál. Élményt szolgáltattunk markáns és különleges ízekkel. Szakmai elismerésünk a Gourmet Fesztivál szakmai zsűrije által adott első helyezés, amely érzékeltette velünk, hogy jó úton haladunk. Rengeteg elismerés és nagyon jó sajtóvisszhang jegyezte munkánkat. Sajnos a pandémia térdre kényszerített minket, és az AUM bezárta ajtaját örökre.
A Tihany Yacht Club felkérése legfontosabb állomásaként érkezett az életembe, ahol étteremüzemeltetőként, felelősségteljesebb és tudatosabb vendéglátóként kiléptem a chefek biztonságos konyhai birodalmából. Különleges és baráti kapcsolat alakult ki a vendégeimmel, akiknek közvetlen kérésére készítjük el ételeinket. Koncepciónk a progresszív ázsiai és nemzetközi fúziós konyha, részben helyi alapanyagokra helyezve.

ASZTALFOGLALÁS

Foglalja le előre asztalát Füge Éttermünkbe!

+36 70 742 9224